Sociaal werker

Niveau MBO 4 BOL of BBL
Duur 15 maanden
Weekstructuur 1 vaste dag in de week klassikaal les 1½ online les (webinars)
Erkenning MBO Ministerie van OC&W
Lesgeld €410 per maand
Studiefinanciering Ja
Meerdere startmomenten per jaar Ja

De opleiding sociaal werker op MBO niveau 4 BOL of BBL

Zoals je vaak ziet kan niet iedereen zich goed redden in de maatschappij. Mensen kunnen gezinsproblemen hebben, in de schulden raken, depressief of eenzaam zijn. Misschien spelen verslavingen, ziekten of ouderdom mee in hun situatie. Wat het probleem ook is; we kunnen 1 ding zeker concluderen, deze mensen hebben hulp nodig, jouw hulp. Als jij hen wilt ondersteunen, is onze opleiding sociaal werker op MBO niveau 4 op Maas College een perfecte keus om te volgen.

Startdata

today
Lesdagen: Nader te bepalen
today
Lesdagen: Nader te bepalen
today
Lesdagen: Nader te bepalen
Onze algemene voorwaarden gelden voor al onze opleidingen.

De opleiding sociaal maatschappelijk dienstverlener: wat houdt het werk in?

Je komt als sociaal maatschappelijk dienstverlener met heel veel verschillende soorten mensen in aanraking. Zij hebben allemaal hun eigen verhaal en ervaring. Jij werkt met hen samen om hun zelfredzaamheid en vertrouwen te vergroten: je leert hoe ze hun problemen het hoofd bieden, kunnen aanpakken en ondersteunt hen daarbij.

Je kunt in je werk te maken krijgen met vragen over de volgende onderwerpen:

 • huisvesting
 • schulden
 • ouderdom
 • eenzaamheid
 • depressie
 • financiën
 • werkloosheid
 • verslaving
 • gezin
 • relatie
 • school
 • sociale zekerheid

Het vakgebied waarin je actief bent is dus heel breed. Je kan binnen verschillende sectoren als sociaal maatschappelijk dienstverlener aan de slag. Bijvoorbeeld in de gezondheidszorg, het welzijnswerk, de schuldhulpverlening of het onderwijs. Maar ook bij justitie, gemeente, politie of woningbouw. Dat maakt jouw werk uitdagend, afwisselend en enorm gevarieerd.

De mbo-opleiding SMD niveau-4 op Maas College

Waarom je kiest voor Maas College? Omdat je je professionele skills wilt vergroten, omdat onze opleiding zeer praktisch is en omdat deze studie slechts vijftien maanden duurt. De docenten zijn afkomstig uit het smd-werkveld en hebben de nodige praktijkervaring opgedaan.

De theorie die je op school leert kan je direct toepassen op de werkvloer (stage). Ook de opdrachten zijn uit te voeren binnen je baan of op je stageplek. De opleidingen zijn opgedeeld in vier blokken van tien weken. De eerste twee blokken bestaan uit een basisopleiding, gevolgd door twee profielblokken die nog verder zijn toegespitst op jouw beroepskeuze en/of eventuele Hbo-vervolgopleiding.

Onze mbo-opleiding sociaal maatschappelijk dienstverlener niveau-4 worden in voltijd gegeven. De voltijd studie is een BOL-opleiding. Dat staat voor Beroeps Opleidende Leerweg. Je kunt de opleiding ook in deeltijd volgen dat is de BBL-opleiding, je gaat dan 1 dag in de week naar school en hebt een leerwerkplek.

 

Waarom kies je voor Maas College?  

Omdat wij mensen opleiden die een positieve bijdrage willen leveren aan de maatschappij. Dat willen wij zelf namelijk ook. Sterker nog, wij willen een voorbeeld zijn voor anderen. Wij laten zien dat hard werken loont. Binnen onze organisatie en binnen onze opleidingen staat geloof in eigen kracht centraal. Net als het ontwikkelen en inzetten van talent.

Onze visie sluit aan bij het werk in praktijk en de inhoud van onze opleidingen waarin het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling, zelfredzaamheid en zelfstandigheid van mensen centraal staat. Wij werken keihard om jou zo goed mogelijk naar je diploma te begeleiden. Ten slotte vormt onze visie de basis van ons no-nonsense beleid, waarin de focus ligt op het continu verhogen van de kwaliteit van de organisatie en de opleiding.

Het resultaat van deze aanpak? Versneld een erkend MBO-diploma halen die de weg naar een nieuwe loopbaan opent.

Ben jij achttien jaar of ouder. Ben je een herintreder, zij-instromer of wil je een tweede kans binnen een opleiding op MBO niveau? Kies dan voor een van onze opleidingen.

Betaling in termijnen mogelijk

De kosten voor de opleiding bedragen €6.150 per opleiding exclusief boekenpakket en inschrijfgeld. Inclusief 1 herkansing van alle examens en inclusief verlenging van 3 maanden. Betaling in 15 termijnen is mogelijk. Betaal het volledige bedrag in een keer en ontvang 10% korting op het lesgeld (€5.535 inclusief 10% korting en exclusief inschrijfgeld en boeken). 

Het boekenpakket kost ongeveer €375 (all-in prijs voor boeken, digitale leeromgeving en overige leermiddelen), de inschrijving kost €85 en een eventuele verlengingen kost € 395 per 3 maanden.

Zorgopleidingen:

 • Verzorgende-IG Kraamzorg MBO-3 BOL of BBL
 • Begeleider specifieke doelgroepen MBO-3 BOL of BBL
 • Persoonlijk begeleider specificieke doelgroepen MBO-4 BOL of BBL

Welzijnsopleidingen:

 • Sociaal maatschappelijk dienstverlener MBO-4 BOL of BBL
 • Onderwijsassistent MBO-4 BOL of BBL
 • Gespecialiseerd pedagogisch medewerker MBO-4 BOL of BBL
 • Pedagogisch medewerker kinderopvang MBO-3 BOL of BBL

Meer info en contact

Wil je meer weten over deze opleiding? Lees dan de opleidingsinformatie of neem contact met ons op. Wij zijn telefonisch te bereiken op telefoonnummer 010-3076150. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@maascollege.nl.