Verzorgende-IG

Niveau MBO 3 BOL of BBL
Duur 15 maanden
Weekstructuur 1 vaste dag in de week klassikaal les 1 dag online les (webinars)
Erkenning Ministerie van OC&W
Lesgeld €410 per maand
Studiefinanciering Ja
Meerdere startmomenten per jaar Ja

Verzorgende-IG MBO niveau 3 BOL of BBL

Binnen de sector zorg is de kijk op ziekte en gezondheid veranderd. Dit vraagt van een beginnend beroepsbeoefenaar in de sector een omslag van zorgen voor naar zorgen dat. Mensen worden ouder en blijven langer in de eigen leefomgeving. Het functioneren van de mens, welbevinden en eigen regie staan centraal.
Als Verzorgende IG kan je werkzaam zijn binnen alle branches van de verpleging en verzorging: Verpleeghuizen en Thuiszorg (VT), Gehandicaptenzorg (GHZ), Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) en Kraamzorg (KZ). Je bent werkzaam binnen wisselende settingen. Je werkt nauw samen met multidisciplinaire en/of interdisciplinaire teams. De doelgroep waaraan jij als beginnend beroepsbeoefenaar zorg verleent, is zeer divers. Daarbij kan sprake zijn van multiproblematiek. De situatie en zorg-/ondersteuningsbehoefte kunnen snel veranderen. Jij als beginnend beroepsbeoefenaar zorgt voor de benodigde zorg en ondersteuning in situaties waarin de zorgvrager professionele zorg nodig heeft en/of geen eigen regie meer kan voeren. De zorg en ondersteuning is gericht op de wensen van de zorgvrager waarbij preventie, herstel, behoud en het bevorderen van het functioneren centraal staat. Je kijkt bij de zorgvraag ook nadrukkelijk naar de leefomgeving van de zorgvrager en betrekt deze bij de behoefte aan zorg en ondersteuning van de zorgvrager. Als beginnend beroepsbeoefenaar maak je gebruik van technologie om de zorg en ondersteuning te verbeteren.

Je gaat als beginnend beroepsbeoefenaar in de zorg en welzijn met een verscheidenheid aan zorgvragers en situaties te werk. Je stelt de zorgvrager en zijn vraag centraal en bent in staat vanuit de regie van de zorgvrager te handelen. Je zult de balans zoeken tussen de regie bij de zorgvrager en het verlenen van verantwoorde zorg en ondersteuning op basis van methodisch werken. Je bent empathisch, kunt je inleven in de zorgvrager en hebt een open houding naar de zorgvragers. Bij het bieden van de juiste zorg en ondersteuning en het afstemmen op de zorgvrager heb je te maken met verschillende dilemma’s. Je bent flexibel en in staat in te spelen op veranderende situaties en zorgvragen. Je kan omgaan met en bemiddelen in tegengestelde belangen en met het sociale netwerk van de zorgvrager. Je zult en je moet durven technologie in te zetten die de zorgvrager ondersteunt. Je werkt efficiënt, methodisch, veilig, kostenbewust, milieubewust, hygiënisch en ergonomisch verantwoord. Je hebt een professionele beroepshouding die is gebaseerd op de beroepscode en is afgestemd op de visie en richtlijnen van de instelling waar jij werkt. Je respecteert en bewaakt de privacy van de zorgvrager en het sociale netwerk en gaat hier op een verantwoorde wijze mee om.

De zorg staat te al geruime tijd te springen om goed opgeleide verzorgenden of zorghulpen. Daarom is de kans groot dat je na afloop van je studie een leuke baan vindt. Haal binnen 15 maanden je erkende MBO diploma Verzorgende IG en ga met het erkende diploma van het Maas College op zak direct aan de slag bij een grote of kleinere zorginstantie of -instelling, of als zelfstandige. Onze mbo-opleiding wordt in voltijd gegeven. De voltijd studie is een BOL-opleiding. Dat staat voor Beroeps Opleidende Leerweg (BOL). Je kunt de opleiding ook in deeltijd volgen dat is de BBL-opleiding, je gaat dan 1 dag in de week naar school en hebt een leerwerkplek.

 

Startdata

today
Lesdagen: Nader te bepalen
today
Lesdagen: Nader te bepalen
today
Lesdagen: Nader te bepalen
Onze algemene voorwaarden gelden voor al onze opleidingen.

Waarom kies je voor Maas College?  

Omdat wij mensen opleiden die een positieve bijdrage willen leveren aan de maatschappij. Dat willen wij zelf namelijk ook. Sterker nog, wij willen een voorbeeld zijn voor anderen. Wij laten zien dat hard werken loont. Binnen onze organisatie en binnen onze opleidingen staat geloof in eigen kracht centraal. Net als het ontwikkelen en inzetten van talent.

Onze visie sluit aan bij het werk in praktijk en de inhoud van onze opleidingen waarin het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling, zelfredzaamheid en zelfstandigheid van mensen centraal staat. Wij werken keihard om jou zo goed mogelijk naar je diploma te begeleiden. Ten slotte vormt onze visie de basis van ons no-nonsense beleid, waarin de focus ligt op het continu verhogen van de kwaliteit van de organisatie en de opleiding.

Het resultaat van deze aanpak? Versneld een erkend MBO-diploma halen die de weg naar een nieuwe loopbaan opent.

Ben jij achttien jaar of ouder. Ben je een herintreder, zij-instromer of wil je een tweede kans binnen een opleiding op MBO niveau? Kies dan voor een van onze opleidingen.

Betaling in termijnen mogelijk

De kosten voor de opleiding bedragen €6.150 per opleiding exclusief boekenpakket en inschrijfgeld. Inclusief 1 herkansing van alle examens en inclusief verlenging van 3 maanden. Betaling in 15 termijnen is mogelijk. Betaal het volledige bedrag in een keer en ontvang 10% korting op het lesgeld (€5.535 inclusief 10% korting en exclusief inschrijfgeld en boeken). 

Het boekenpakket kost ongeveer €375 (all-in prijs voor boeken, digitale leeromgeving en overige leermiddelen), de inschrijving kost €85 en een eventuele verlengingen kost € 395 per 3 maanden.

Zorgopleidingen:

  • Verzorgende-IG Kraamzorg MBO-3 BOL of BBL
  • Begeleider specifieke doelgroepen MBO-3 BOL of BBL
  • Persoonlijk begeleider specificieke doelgroepen MBO-4 BOL of BBL

Welzijnsopleidingen:

  • Sociaal maatschappelijk dienstverlener MBO-4 BOL of BBL
  • Onderwijsassistent MBO-4 BOL of BBL
  • Gespecialiseerd pedagogisch medewerker MBO-4 BOL of BBL
  • Pedagogisch medewerker kinderopvang MBO-3 BOL of BBL

Meer info en contact

Wil je meer weten over deze opleiding? Lees dan de opleidingsinformatie of neem contact met ons op. Wij zijn telefonisch te bereiken op telefoonnummer 010-3076150. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@maascollege.nl.