Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker

De opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker op MBO niveau 4 BOL of BBL

Heb je altijd willen werken met kleine kinderen? De opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker op MBO niveau 4 op Maas College is dan de opleiding die jou op het lijf geschreven is!. Zodra je dit diploma hebt kan je direct aan de slag in de kinderopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal of brede school. Tevens kan je ook kun je met dit diploma werken in organisaties die opvoedingsondersteuning bieden, of begeleiding en advies aan kinderen of jongeren met specifieke ondersteuningsvragen op het gebied van pedagogische ontwikkelingsachterstand.

Opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker: wat houdt het werk in?

Gedurende opleiding leer je hoe kinderen zich veilig en vertrouwd bij jou voelen en zich daardoor optimaal kunnen ontwikkelen. Je doet dit door een breed pakket aan activiteiten aan te bieden dat aansluit op de belevingswereld van het kind. Je geeft ze het vertrouwen en begeleidt hun in de ontwikkelingen die ze meemaken. Je bent een doorzetter en neemt graag initiatief om dit te realiseren. Jij bent degene die precies wanneer kinderen uitgedaagd kunnen worden met actieve spelletjes en activiteiten, maar je voelt ook aan wanneer ze behoefte hebben aan rust en structuur. Je georganiseerde activiteiten zijn doordacht en gericht op hun ontwikkeling. Je bent het aanspreekpunt voor ouders en informeert hen over de ontwikkeling van hun kind. Soms begeleid je collega’s en vrijwilligers en daarnaast draag je zo veel mogelijk bij aan het beleid van de organisatie waar je werkzaam bent.

De mbo-opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau-4 op Maas College

De verkorte mbo-opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau-4 duurt vijftien maanden. Onze mbo-opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker wordt in voltijd en deeltijd gegeven. De voltijd studie is een BOL-opleiding. Dat staat voor Beroeps Opleidende Leerweg (BOL). Je kunt de opleiding ook in deeltijd volgen dat is de BBL-opleiding, je gaat dan 1 dag in de week naar school en hebt een leerwerkplek. De studie bestaat uit vier praktijkgerichte lesblokken van tien weken. De eerste twee blokken vormen een basisopleiding gevolgd door twee profielblokken die zoveel mogelijk zijn afgestemd op jouw beroepskeuze en / of eventuele Hbo-vervolgopleiding.

Je krijgt les van docenten uit de praktijk waardoor je de theorie direct praktisch kan toepassen binnen je werk. Ook de opdrachten zijn zo gemaakt dat je ze kan uitvoeren op de werkvloer.

Een keuze voor deze verkorte opleiding, geeft je uitstekende toekomstmogelijkheden. Alle belangrijke onderwerpen op het gebied van begeleiding en ontwikkeling van kinderen komen in het boeiende en uitdagende lesprogramma uitgebreid aan bod.

BOL vs BBL

Het verschil

Er bestaan in het middelbaar beroepsonderwijs (MBO) twee soorten leerwegen:
BBL (Beroepsbegeleidende leerweg) en BOL (Beroepsopleidende leerweg).
Via welke leerweg wil je de opleiding volgen?
Klik op onderstaande button om je te helpen bij die keuze.

Niveau

MBO 4 BOL of BBL

Duur

15 maanden

Weekstructuur

1 vaste dag in de week klassikaal les 1½ online (webinars)

Erkenning

Ministerie van OC&W

Meerdere startmomenten per jaar

Ja

Studiefinanciering

Ja

Kosten

Lesgeld in termijnen

€450,-
Per maand x15

Ineens 10% korting

€6075,- €6750,- 
Eenmalig

Startdatum
Contactgegevens
Jouw adres
Voorkeuren

"Slagen doen we samen"

Waarom kies je voor Maas College?

Omdat wij mensen opleiden die een positieve bijdrage willen leveren aan de maatschappij. Dat willen wij zelf namelijk ook. Sterker nog, wij willen een voorbeeld zijn voor anderen. Wij laten zien dat hard werken loont. Binnen onze organisatie en binnen onze opleidingen staat geloof in eigen kracht centraal. Net als het ontwikkelen en inzetten van talent.

Onze visie sluit aan bij het werk in praktijk en de inhoud van onze opleidingen waarin het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling, zelfredzaamheid en zelfstandigheid van mensen centraal staat. Wij werken keihard om jou zo goed mogelijk naar je diploma te begeleiden. Ten slotte vormt onze visie de basis van ons no-nonsense beleid, waarin de focus ligt op het continu verhogen van de kwaliteit van de organisatie en de opleiding.

Het resultaat van deze aanpak? Versneld een erkend MBO-diploma halen die de weg naar een nieuwe loopbaan opent.

Ben jij achttien jaar of ouder. Ben je een herintreder, zij-instromer of wil je een tweede kans binnen een opleiding op MBO niveau? Kies dan voor een van onze opleidingen.

Tarieven

Lesgeld in termijnen

€450,- Per maand
 • 15 termijnen
 • Inclusief 1 herkansing van alle examens
 • Inclusief 3 maanden verlenging
 • Exclusief boekenpakket €375,-
 • Exclusief inschrijfgeld €85,-
 • Verlenging na 18 maanden €420,- per 3 maanden
 • Extra herkansing €15,-
 • Aanvraag vrijstelling €25,-
10% Korting

Ineens

€6075,- 6750
 • Eenmalig
 • Inclusief 1 herkansing van alle examens
 • Inclusief 3 maanden verlenging
 • Exclusief boekenpakket €375,-
 • Exclusief inschrijfgeld €85,-
 • Verlenging na 18 maanden €420,- per 3 maanden
 • Extra herkansing €15,-
 • Aanvraag vrijstelling €25,-

Zorgopleidingen:

 • Verzorgende-IG Kraamzorg MBO-3 BOL of BBL
 • Begeleider Maatschappelijke Zorg (BMZ) MBO-3 BOL of BBL
 • Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg (PBMZ) MBO-4 BOL of BBL

 

Welzijnsopleidingen:

 • Sociaal werker MBO-4 BOL of BBL
 • Onderwijsassistent MBO-4 BOL of BBL
 • Gespecialiseerd pedagogisch medewerker MBO-4 BOL of BBL
 • Pedagogisch medewerker kinderopvang MBO-3 BOL of BBL

 

Meer info en contact

Wil je meer weten over deze opleiding? Lees dan de opleidingsinformatie of neem contact met ons op. Wij zijn telefonisch te bereiken op telefoonnummer 010-3076150. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@maascollege.nl.