Onderwijsassistent

De opleiding onderwijsassistent op MBO 4 niveau BOL of BBL

Na het behalen van je diploma kan je aan de slag als onderwijsassistent. Je hebt een functie met veel verantwoordelijkheid in de klas. Je taken zijn ondersteuning bieden aan de leerkrachten bij het lesgeven en levert zo een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van elke leerling in de klas. Gedurende je periode als onderwijsassistent ben je met name bezig met individuele persoonlijke begeleiding van jouw leerlingen en hun ontwikkeling. Mocht je aan de slag gaan als onderwijsassistent binnen het voortgezet onderwijs en of het beroepsonderwijs dan krijg je naast je genoemde taken ook taken op het gebied van didactiek.

Wil jij graag met kinderen en (jong)volwassenen werken? Wil jij leerlingen helpen, obstakels signaleren en observeren van hun houding en gedrag? Onverwachte situaties ga je niet uit de weg en kan je snel schakelen? Je graag inzetten voor goed kwalitatief onderwijs? De opleiding onderwijsassistent op MBO niveau op Maas College is dan echt iets voor jou. Zodra je het diploma op zak hebt, kan je meteen aan de slag in de kinderopvang, op een basisschool, of in het  speciaal-,voortgezetonderwijs.

De opleiding onderwijsassistent: wat houdt het werk in?

Je hebt als onderwijsassistent een opvoedkundige rol. Je helpt leerlingen bij hun taken die ze krijgen, handelt zelfstandig vragen af in de klas, je observeert leerlingen bij het zelfstandig werken en je verwerkt dit in hun persoonlijke rapportages. Naast de reguliere taken in de klas vallen ook baliewerkzaamheden, licht administratief werk en het organiseren van buitenschoolse activiteiten tot jouw taken. Een onderwijsassistent op een basisschool of binnen het speciaal onderwijs voert ook vaak verzorgende taken uit bij de voor- en naschoolse opvang.

De mbo-opleiding onderwijsassistent niveau-4 op Maas College

De opleiding tot onderwijsassistent niveau 4 op het Maas College heeft een studieduur van vijftien maanden en is heel praktijkgericht opgebouwd. Wij leren je hoe je lesstof leert aan kinderen, maar ook hoe je activiteiten die organiseert begeleidt. Alle theorie en opdrachten die je op school leert, kan je direct toepassen op je stage. Zo doe je gelijk relevante werkervaring op die jouw werkkansen en ervaring weer vergroten. De opleiding is opgedeeld in vier blokken van tien weken. De eerste twee blokken vormen de basis van je studie, gevolgd door twee profielblokken die zijn toegespitst op jouw beroepskeuze en/of eventuele Hbo-vervolgopleiding.

Onze mbo-opleiding onderwijsassistent wordt in voltijd gegeven. De voltijd studie is een BOL-opleiding. Dat staat voor Beroeps Opleidende Leerweg (BOL). Je kunt de opleiding ook in deeltijd volgen dat is de BBL-opleiding, je gaat dan 1 dag in de week naar school en hebt een leerwerkplek.

BOL vs BBL

Het verschil

Er bestaan in het middelbaar beroepsonderwijs (MBO) twee soorten leerwegen:
BBL (Beroepsbegeleidende leerweg) en BOL (Beroepsopleidende leerweg).
Via welke leerweg wil je de opleiding volgen?
Klik op onderstaande button om je te helpen bij die keuze.

Niveau

MBO 4 BOL of BBL

Duur

15 maanden

Weekstructuur

1 vaste dag in de week klassikaal les 1½ online les (webinars)

Erkenning

MBO Ministerie van OC&W

Meerdere startmomenten per jaar

Ja

Studiefinanciering

Ja

Kosten

Lesgeld in termijnen

€450,-
Per maand x15

Ineens 10% korting

€6075,- €6750,- 
Eenmalig

Startdatum
Contactgegevens
Jouw adres
Voorkeuren

"Slagen doen we samen"

Waarom kies je voor Maas College?

Omdat wij mensen opleiden die een positieve bijdrage willen leveren aan de maatschappij. Dat willen wij zelf namelijk ook. Sterker nog, wij willen een voorbeeld zijn voor anderen. Wij laten zien dat hard werken loont. Binnen onze organisatie en binnen onze opleidingen staat geloof in eigen kracht centraal. Net als het ontwikkelen en inzetten van talent.

Onze visie sluit aan bij het werk in praktijk en de inhoud van onze opleidingen waarin het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling, zelfredzaamheid en zelfstandigheid van mensen centraal staat. Wij werken keihard om jou zo goed mogelijk naar je diploma te begeleiden. Ten slotte vormt onze visie de basis van ons no-nonsense beleid, waarin de focus ligt op het continu verhogen van de kwaliteit van de organisatie en de opleiding.

Het resultaat van deze aanpak? Versneld een erkend MBO-diploma halen die de weg naar een nieuwe loopbaan opent.

Ben jij achttien jaar of ouder. Ben je een herintreder, zij-instromer of wil je een tweede kans binnen een opleiding op MBO niveau? Kies dan voor een van onze opleidingen.

Tarieven

Lesgeld in termijnen

€450,- Per maand
 • 15 termijnen
 • Inclusief 1 herkansing van alle examens
 • Inclusief 3 maanden verlenging
 • Exclusief boekenpakket €375,-
 • Exclusief inschrijfgeld €85,-
 • Verlenging na 18 maanden €420,- per 3 maanden
 • Extra herkansing €15,-
 • Aanvraag vrijstelling €25,-
10% Korting

Ineens

€6075,- 6750
 • Eenmalig
 • Inclusief 1 herkansing van alle examens
 • Inclusief 3 maanden verlenging
 • Exclusief boekenpakket €375,-
 • Exclusief inschrijfgeld €85,-
 • Verlenging na 18 maanden €420,- per 3 maanden
 • Extra herkansing €15,-
 • Aanvraag vrijstelling €25,-

Zorgopleidingen:

 • Verzorgende-IG Kraamzorg MBO-3 BOL of BBL
 • Begeleider Maatschappelijke Zorg (BMZ) MBO-3 BOL of BBL
 • Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg (PBMZ) MBO-4 BOL of BBL

 

Welzijnsopleidingen:

 • Sociaal werker MBO-4 BOL of BBL
 • Onderwijsassistent MBO-4 BOL of BBL
 • Gespecialiseerd pedagogisch medewerker MBO-4 BOL of BBL
 • Pedagogisch medewerker kinderopvang MBO-3 BOL of BBL

 

Meer info en contact

Wil je meer weten over deze opleiding? Lees dan de opleidingsinformatie of neem contact met ons op. Wij zijn telefonisch te bereiken op telefoonnummer 010-3076150. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@maascollege.nl.